Szinva Comp Szoftver

Kezdőoldal / Termékeink / Humán rendszer kiegészítő modulok / Kafetéria

Kafetéria

A kafetéria a béren kívüli juttatások egyik formája, mely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak a cég által biztosított béren kívüli juttatásokat az éves keretösszeg erejéig, saját igényeik és döntésük alapján vehessék igénybe.

A kafetéria rendszert sokféleképpen ki lehet alakítani, a választható béren kívüli juttatások skálája is széles. A kafetéria alkalmazásának számos előnye van, a munkavállalók és a munkáltató szempontjából is. Amellett, hogy a dolgozónak döntési szabadsága van abban, hogy a rendelkezésre álló keretet mire, mikor használja fel, a munkáltató számára jelentős költségmegtakarítás érhető el, hiszen több olyan béren kívüli juttatás létezik, amelyet adó- és járulékmentesen biztosíthat dolgozói számára.

A törvényi szabályozásnak megfelelően az egyes adó- és járulékköteles elemek után a munkáltatót adó és járulékfizetési kötelezettség terheli, melyet a bruttó keret felhasználásánál figyelembe kell venni.

A kafetéria rendszer kialakításakor és működésekor felmerülő nyilvántartási, számfejtési, ellenőrzési feladatok ellátását hivatott segíteni a Kafetéria modulunk.

Főbb jellemzők:

  • A bérszámfejtő programunk kiegészítéseként működik
  • A dolgozói egyéni keretösszegek megadhatók csoportonként, a feltöltést automatikusan elvégzi a program.
  • A kafetéria rendszerben szerepeltetni kívánt jogcímek automatikusan megjelennek a nyilatkozaton, melyet kinyomtatva eljuttatható a dolgozónak.
  • A nyilatkozat rögzítésével automatikusan átkerülnek a választott jogcímek a megfelelő érvényességi időszakkal együtt a Kereset törzsadatokba. Így automatikusan számfejtésre kerülnek

A dolgozói egyéni keretösszeg felhasználását, az adómentes összeghatár figyelését, a munkáltatói költségek alakulását listák és értesítők segítik.

Ugrás a bemutatóhoz