Szinva Comp Szoftver

Kezdőoldal / Termékeink / Tárgyi eszközök és immateriális javak nyilvántartása / Tárgyi eszközök

Tárgyi eszköz nyilvántartás

A programrendszer használatával az immateriális javak és a tárgyi eszközök nyilvántartására, az értékcsökkenések automatikus elszámoltatására, az állományváltozások és belső mozgások rögzítésére és az integrált rendszer főkönyvi modulja számára az összevont adatok átadására van lehetőség.

Az eszközök lehetnek egyedi vagy csoportos nyilvántartásúak. A kartonokon rögzített értékcsökkenési leírási mód, illetve leírási kulcsok megadásával a program a számviteli- és az adótörvény szerint kiszámítja az amortizációt. Az elszámolandó számviteli tv. szerinti értékcsökkenés tetszőleges számú költségszámlára irányítható.

A nullára leíródó eszközök főkönyvi átsorolásáról - amennyiben szükséges - automatikusan gondoskodik a program.

Az állomány növekedések és csökkenések tetszőleges jogcímeken rögzíthetők. A tételek kontírozása teljesen automatizálható az ehhez szükséges törzsadatok feltöltésével. A tételek feldolgoztatásukig - véglegesítésükig - teljes körűen módosíthatók, törölhetők. Bizonyos állomány csökkenések esetén (megsemmisülés, hiány, stb.) terven felüli értékcsökkenést számol el a program. Napi értékcsökkenés számítás esetén megtörténik az értékcsökkenés korrekció.

Az adatok utólagos javításának támogatása megoldott, biztosított pl. állományváltozások stornózhatósága, az amortizációt kontírozó főkönyvi számok módosíthatósága, főkönyvi feladások javítása.

A program támogatja a leltározási feladatokat. A kinyomtatható leltárívre írt leltározott adatok rögzíthetők, majd a leltárkiértékelés lista kimutatja a többletet és a hiányt.

Lehetőség van az egyes eszközök piaci átértékelésére, a terven felüli értékcsökkenés és az értékhelyesbítések elszámolása automatikus.

A bérbeadás időtartamára külön elszámolási kulcs adható meg (részleges bérbeadási lehetőséggel).

Paraméter beállítási lehetőségtől függően használható a források nyilvántartása, azaz a visszatérítési kötelezettség nélkül kapott eszközöknek a nyilvántartása. A támogatások összegének elhatárolása és ennek megszüntetése az eszköz amortizálódásával arányosan megoldott.

A rendszerben rögzített adatokról listák kérhetők többféle rendezettségben. Az eszközök egyes érték adatai bármely időpontra visszamenőlegesen is lekérdezhetők.

Az értékcsökkenések előzetes kalkulációja elvégezhető a várható értékcsökkenések kimutatásának elindításával.

Az év végi zárás elvégzése automatikus.

Ugrás a bemutatóhoz